Zombor község a 14. képviselő-testületi ülésén 2005. 12. 13-án meghozta a Parking servis Sombor Kommunális Közvállalat alapításáról szóló határozatát. Az önkormányzat Zombor község közigazgatási területén lévő közterületi parkolóhelyek üzemeltetésével, fenntartásával és karbantartásával, valamint a szabálytalanul parkoló járművek elszállításával és azok tárolásával bízta meg a Parking servis Sombor Kommunális Közvállalatot. A közvállalat megalakulásának célja a parkolási kultúra korszerűsítése és fejlesztése Zombor község területén.

A közvállalat 2006. 01. 25-én került bejegyzésre a Cégbejegyzési Ügynökségnél, fő tevékenységi köre:szárazföldi szállítást kiegészítő szolgáltatás. Hivatalosan 2006. 02. 01-jén kezdte meg működését, amikor a jól megtervezett képzési programok és sajtótájékoztatók alkalmával bemutatta a parkolás új ellenőrző és díjszedő rendszerét. Ugyenebben az évben a Parking servis Sombor KK a parkolás ellenőrzési és díjszedési információs rendszerének bevezetésével lehetővé tette a mobiltelefonos díjfizetést. 2012-től a közvállalat új szolgáltatást, start-stop jellegű parkolásfizetést nyújt a járművezetők számára.

A Parking servis Sombor KK számos reklámtevékenységet és képzési programot szervez: Elsősöknek fenntartott, Terheseknek ingyenes...

A közvállalat a Szerbiai Parkolási Szövetség tagja.

A vezetőség és a vállalat minden dolgozója nagy gondot fordít a parkolási szolgáltatás minőségi színvonalának emelésére. A SRPS ISO 9001 szabvány bevezetésével a Parking servis Sombor KK törekedve működésének folyamatos fejlesztésére minőségirányítási rendszert nyert.

A KK alapításáról szóló határozat

A közterületi parkolóhelyekről szóló határozat

Minőségpolitika