ЈКП „Паркинг сервис Сомбор“ данас је био домаћин члановима Управног одбора Удружења паркиралишта Србије, који су у Сомбору одржали састанак.

Поздрављајући чланове Управног одбора Удружења паркиралишта Србије, градоначелник Сомбора Немања Делић је казао да „Паркинг сервис“ у Сомбору стално ради на унапређењу своје делатности“.

- „Паркинг сервис“  уводи нове услуге у свој рад и то доприноси подизању квалитета комуналних услуга у Сомбору. План локалне самоуправе је да се основна делатност „Паркинг сервиса“ допуни и подигне на виши ниво, а то зависи и од нивоа инвестиција и могућности улагања локалне самоуправе – рекао је, осим осталог, градоначелник  Делић.

Александар Пиља, директор ЈКП „Паркинг сервис Сомбор“ истакао је да је „Удружење паркиралишта Србије испунило своју функцију када је у питању заштита интереса свих чланица, а посебно мањих паркиралишта која сваки проблем у раду доживаљавају на трагичан начин“.

Раденко Вуковић, председник УО Удружења, навео је да је оно основано 2001. године, када је шест паркинг сервиса из шест највећих градова Србије направило то Удружење.

- Данас Удружење има 27 чланица и основни задатак је да обезбеди лагоднију и квалитетнију услугу свих појединачних чланица коју пружају у својим градовима. Паркирање јесте постало озбиљан проблем, како Београда, тако и сваког града у Србији и решавање проблема паркирања је озвиљан сегмент решавања саобраћајних проблема. У том смислу увођење комуналног реда у области паркирања је од великог значаја и за локалне самоуправе. Данашња седница УО има неколико битних тачака на дневном реду, а једна од важнијих је унифицирање процедуре увођења уређаја за блокаду возила која су предвиђена Законом о безбедности саобраћаја – рекао је Вуковић и додао да је Удружење учествовало у изради Закона о безбедности саобраћаја и Закона о комуналним делатностима, те да је својим учешћем и амандманима успело да обезбеди лагодније функционисање и боље резултате у пословању.

Удружење би ускоро требало да постане чланица Европске паркинг асоцијације.